May 28, 2014

Nevşehir:


Nevşehir: Onun Kapadokya bölgesi için UNESCO Dünya Mirası yazıtlı, Nevşehir doğal ve tarihi eserleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Nevşehir, kendi yerleşim 7000 kadar uzanan ile M.Ö. birçok farklı medeniyetlerin egemenliği altında yaşadı. Kent 1466 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından alınan ve 1954 yılında bir eyaleti haline geldi.

Bu iyi durumda bugün hala birçok açık hava müzeleri, doğal kaya kiliseleri, vadileri ve yeraltı şehirleri gezi mümkündür. Türk filozofu, bu bölgede yaşamış Hacı Bektaş Veli ve Sadrazam Damat İbrahim Paşa, kentin kültürel ve turistik gelişimine katkıda bulunmuştur.

Nevşehir dağlar Erciyes ve Hasan arasındaki volkanik bölgede, Türkiye'nin orta noktası exactlyat yer almaktadır. Il karasal iklimin etkisi altındadır ve bu kış aylarında soğuk ve yağışlı iken yaz aylarında sıcak ve kurudur.

Etkileyici karstik peyzaj ve doğal oluşumları dikkat çekti Kapadokya, aynı zamanda önemli bir çekim yeri haline gelmiştir. Star Wars ve Ghost Rider 3 gibi dünyaca ünlü filmler bu alanda çekildi.

No comments:

Post a Comment